Hede och Bajraliu vann träningsvecka på Rafa Nadal Academy
Nyheter
Datum april 18, 2019
Ludvig Hede, Särö LTK, vann pojksingel 12A och Linea Bajraliu, Helsingborgs TK, hamnade överst på pallen i flicksingel 12A i Rafa Nadal Academy Open, som har avgjorts på Fair Play Stadion i veckan. Spelarna kan se fram emot en veckas träning på Rafa Nadal Academy i Mallorca (värde cirka 20 000 kronor), som var förstapriset i klasserna. Ludvig spelade stabilt i sin klass och vann en jämn final mot William Rejchtman Vinciguerra, Malmö Bellevue TK, med 6-1, 2-6, 6-4. Linea tappade inte något set i FS12A. Tuffaste matchen blev finalen mot Fredrika Runström, Höllvikens TK. Helsingborgsspelaren vann den välspelade finalen med 7-5, 6-3. Spelarna som vann 14-årsklasserna – Wincent Belltoft och Linn Eriksson Sundling – får boka samma träningsvecka i Spanien till halva priset.
Hemmaspelarna stod för en kanonturnering med fem klassegrar. En formstark Jacob Williams, som vann dubbla klasser i Åhus senast, tog hem pojksingel 12B. I finalen besegrades klubbkamraten Gustav Hasselblad Johannesson med 6-0, 6-1. Tobias Thielmann Möller var framme i semifinal i klassen.
Fair Play-seger blev det även i flicksingel 12B. Lisa Noltorp besegrade klubbkamraten Hedda Ehrenkrona i raka set. På vägen fram till final slog Lisa ut Mia Batez, Fair Play, i kvartsfinalen (6-2, 6-2) och Alexandra Bernstein, Malmö Bellevue TK, i semin (6-2, 6-4). Fair Plays Fanny Back Jansson nådde semi i klassen. Oscar Jusufagic finalbesegrade klubbkamraten Fabian Salomonsson och tog hem pojksingel 12C.
I P14-klassen spelade Ewan Cohen stabilt och vann tre matcher innan han fick ge sig i torsdagens final mot Wincent Belltoft. Setsiffrorna skrevs till 6-7, 2-6. Sara Milosevic gick långt i F14-klassen, men förlorade semifinalen mot danskan Sarafina Olivia Hansen (3-6, 3-6). Sandra Batez gick till semifinal i flicksingel 12C och pressade slutsegraren Moa Palmkvist, Helsingborgs TK, till en tresetare (7-5, 1-6, 2-6).
Fair Play-par hamnade överst på pallen i turneringens två dubbelklasser. Carl Kälvesten/ Veljko Korunoski vann PD12 efter finalseger mot Oscar Jusufagic/Tobias Thielmann Möller med 6-1, 6-0.
Två par kom till start i pojkdubbel 14 där hemmaparet Ludvig Göransson/Tom Noltorp finalslog Lukas Hülse, Kronprinsens TK/Oskar Löf, Höllvikens TK, med 6-2, 6-3.

Finaler Rafa Nadal Academy Open
PS12A: Ludvig Hede, Särö LTK-William Rejchtman Vinciguerra, Malmö Bellevue TK, 6-1, 2-6, 6-4
PS12B: Jacob Williams, Fair Play TK-Gustav Hasselblad Johannesson, Fair Play TK, 6-0, 6-1
PS12C: Oscar Jusufagic, Fair Play TK-Fabian Salomonsson, Fair Play TK, 6-0, 6-0
FS12A: Linea Bajraliu, Helsingborgs TK-Fredrika Runström, Höllvikens TK, 7-5, 6-3
FS12B: Lisa Noltorp, Fair Play TK-Hedda Ehrenkrona, Fair Play TK, 6-0, 6-0
FS12C: Moa Palmkvist, Helsingborgs TK-Ebba Ljungberg, Kronprinsens TK, 6-4, 6-3
PD12: Carl Kälvesten/Veljko Korunoski, Fair Play TK-Oscar Jusufagic/Tobias Thielmann Möller, Fair Play TK, 6-1, 6-0
PS14: Wincent Belltoft, Kristianstads TK-Ewan Cohen, Fair Play TK, 7-6, 6-2
FS14: Linn Eriksson Sundling, Enköpings TK-Sarafina Olivia Hansen, Danmark, w.o.
PD14: Ludvig Göransson/Tom Noltorp, Fair Play TK- Lukas Hülse, Kronprinsens TK/Oskar Löf, Höllvikens TK, 6-2, 6-3.

Samtliga resultat Rafa Nadal Academy Open här.

ps12a
William Rejchtman Vinciguerra och segraren i PS12A Ludvig Hede.

ps12a2
Finalisterna i PS12A tillsammans med tävlingsledaren Hussein Ftouni och Simone Brenna från Rafa Nadal Academy.

FS12A
FS12A: Fredrika Runström, Höllvikens TK, och segraren Linea Bajraliu, Helsingborgs TK.