Internationell tenniselit till Malmö
Nyheter
Internationell tenniselit till Malmö
Datum augusti 15, 2024

Nästa vecka bjuds det på högklassig tennis på Limhamn Tenniscenter i Malmö. 19-25 augusti arrangerar Fair Play TK Ström & Gulliksson Malmö Open – en internationell damturnering på proffsnivå som ingår i ITF World Tennis Tour.

Turneringen med 15.000-dollar i prispengar är sanktionerad av Internationella Tennisförbundet och genomförs i samarbete med Svenska Tennisförbundet, Malmö stad och Ström & Gulliksson. Spelplatsen är Limhamn Tenniscenter och startfältet blir en blandning av internationell och nationell elit.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna erbjuda den här typen av tävling på svensk mark. Bäst rankad svenska är landslagsaktuella Lisa Zaar. Från klubbperspektivet hoppas vi att några av våra unga talanger tar chansen nu när de får mäta sig med internationell elit i hemmamiljö. Vi vill hälsa alla tennisälskare varmt välkomna att se högklassig tennis i fint väder och med fritt inträde, säger David Gustafsson, klubbchef i Fair Play TK.

En singelklass och en dubbelklass kommer att spelas. Singelklassen inleds med kvalspel måndagen den 19 augusti. Huvudtävlingen startar tisdagen den 20 augusti och finalen spelas söndagen den 25 augusti.

Mer info på ITF:s hemsida

Tidigare nyheter
Kvartett prisades på klubbens årsmöte
På måndagskvällen höll Fair Play TK sitt årsmöte där flera priser delades ut. Emina...
Sexveckorskurs i minitennis – start den 5 november
Är du mellan fyra och sju år gammal (född 2017-2020)? Är du nyfiken på...
Sexveckorskurs i padel – start 9 november
Fair Play Sport Club erbjuder en sexveckorskurs i padel för barn & ungdomar (4-18...
Anmäl dig till Kul-i-höst på Fair Play 28-31/10
Häng med på Kul-i-Höst, 28-31 oktober, en vecka med massor av roliga sportaktiviteter för...