Jusufagic vann klass i Helsingborg
Nyheter
Datum mars 25, 2019
I helgen samlades unga tennisspelare i Olympiahallen i Helsingborg för att tävla i PoolSpelen. Först väntade poolspel och därefter slutspel i tävlingen som hade 9-, 10- och 12-årsklasser. Några Fair Play-lirare var på plats. En strålande turnering gjorde Oscar Jusufagic som vann pojksingel 10B. Han besegrade Timothy Gläsner, Malmö Bellevue TK (6-2, 6-4), Nils Fröbel, Åkarp-Burlövs TK (6-2, 7-5), och i finalen Anton Rasic, IS Göta Tennis (6-4, 6-4).
Oscar Hasselblad Johannesson gick till final i pojksingel 9A. I semin slog han Love Persson, Ystads TK, med 6-2, 6-4. I finalen väntade nästa Ystadspelare, Melker Andersson. Det blev en tuff match som Oscar förlorade med 4-6, 4-6.
Final nådde även Sture Thott i pojksingel 12A. Efter seger i raka set mot Marcus Sehested, Båstads TS, i första omgången fick Sture slita hårt i semin mot hemmaspelaren Nils Leveau. Han förlorade första set, men vände och vann med 5-7, 6-3, 10-8. Finalen mot GLTK:s Ludwig Einer gick också till tre set. Den här gången fick Sture se sig besegrad. Setsiffrorna skrevs till 3-6, 7-6, 3-7. I samma klass var Carl Kälvesten i semifinal. I slutspelet slog han Ullevispelaren Love Nyqvist i första rundan med 7-5, 6-4, men föll i semin mot Einer 4-6, 2-6.
89 spelare deltog i tävlingen som arrangerades av Helsingborgs TK.