Lister föll i WTA-finalen i Mexiko – nu rankad 93 i världen
Nyheter
Lister föll i WTA-finalen i Mexiko – nu rankad 93 i världen
Datum mars 17, 2019
Cornelia Lister och tjeckiskan Renata Voracova förlorade dubbelfinalen mot Maria Sanchez, USA/Fanny Stollar, Ungern, i WTA-turneringen i Guadalajara. 5-7, 1-6 skrevs setsiffrorna till. Lister/Voracova hängde med riktigt bra i ett jämnt första set och hade sina lägen. Paret bröt fram till 5-4 och hade en setboll i Listers serve, men lyckades inte knyta ihop säcken. I stället tog Sanchez/Stollar hem första set efter ett svagt servegame av Voracova. Stärkta av setsegern stormade Sanchez/Stollar fram i andra set och gick från 1-1 till 5-1. Vid ställningen 40-15 i Sanchez serve drog Voracova en forehand i nät och matchen var över.
– Att spela WTA-final i Mexiko är en av mina bästa erfarenheter, med en publik som verkligen lever sig in i matcherna och det är en otrolig stämning. Det var också häftigt med en prisceremoni inför fulla läktare, men jag vet dock inte hur jag ska lyckas få hem den stora sombrerohatten och pokalen på flyget, säger en nöjd Cornelia Lister efter finalen.
Det var Fair Play-spelarens första WTA-final i karriären och den tredje turneringen i rad i Mexiko. I de två tidigare turneringarna (Acapulco och Irapuato) nådde hon semifinal i dubbel.
– Jag är verkligen nöjd med mina tre veckor i Mexiko, med denna finalplats som höjdpunkt. Jag känner att min fina form är tack vare all träning under försäsongen och att jag nu har en bättre helhetsbild av mina styrkor och mina förbättringsområde som spelare. Känns mycket positivt med Renata Voracova (som har legat 29 i världen i dubbel som högst) som dubbelpartner och vi ska fortsätta kampera ihop den närmaste tiden. Nu ska det bli riktigt skönt att komma hem till Sverige och få lite vila och svensk mat efter att ha tävlat nio raka veckor på touren, säger Lister.
Efter de starka insatserna lyfter hon nu på världsrankingen i dubbel, till plats 93, som är hennes högsta världsranking hittills i karriären.

listerprisutdelning
listerfinal
Voracova/Lister förlorade finalen i Guadalajara. Foto: Abierto Zapopan 2019

Lister/Voracovas matcher i Mexiko
Första omgången: Conny Perrin, Schweiz/Sofya Zhuk, Ryssland, 6-1, 4-6, 10-4
Kvartsfinal: Anna Danilina, Ryssland/Erin Routliffe, Nya Zeeland, 6-2, 7-5
Semifinal: Jacqueline Cako, USA/Renata Zarazua, Mexiko, 6-7(3), 6-2, 10-8
Final: Maria Sanchez, USA/Fanny Stollar, Ungern, 5-7, 1-6

Lottning här.
Turneringens hemsida här.
Bilder från turneringen här.

/ JW & JI

Tidigare nyheter
Schema sommartennis vecka 31
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 31 (måndag 29/7–fredag 2/8)....
Gratisträning för barn födda 2014-2018 – begränsat antal platser
Under vecka 32 har vi gratis träning i tennis för barn födda 2014-2018, som...
Spela innebandy på Fair Play i höst
Spela innebandy på Fair Play i höst! Träningen riktar sig till barn i åldern...
Dags att anmäla sig till höstens bordtennisträning
Bordtennis är  en kul och cool sport som alla kan utöva. Träna  i någon...