Bergevi med i DC-truppen – Madaras har lämnat återbud
Nyheter
Bergevi med i DC-truppen – Madaras har lämnat återbud
Datum augusti 14, 2023

Dragos Madaras och Filip Bergevi är uttagna i Davis Cup-truppen som ska spela Davis Cup Finals i Bologna 12-17 september. Övriga spelare i Sveriges lag är Elias Ymer, Leo Borg och André Göransson. DC-kapten Johan Hedsberg kan göra tre förändringar i truppen fram till dagen före första matchens start.

– Jag och Thomas (Enqvist, Davis Cup-tränare) har haft en tät dialog under sommaren och har nu landat i den här första truppen. Det har inte varit en lätt uttagning, men det är positivt att vi har en konkurrenssituation med flera spelare som är aktuella att ta plats. Det är tre landskamper på kort tid och vi behöver ha många som är redo att kliva in och spela i singel och dubbel. Det tycker jag att vi har med det här laget, säger Johan Hedsberg till tennis.se.

I Sveriges grupp ingår Italien, Kanada och Chile. Två nationer från respektive grupp går vidare till slutspelet i spanska Málaga den 21-26 november.

I slutet av augusti lämnade Dragos Madaras återbud till Davis Cup-spelet på grund av personliga skäl. Karl Friberg ersätter honom i truppen.

Tidigare nyheter
Schema sommartennis vecka 31
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 31 (måndag 29/7–fredag 2/8)....
Gratisträning för barn födda 2014-2018 – begränsat antal platser
Under vecka 32 har vi gratis träning i tennis för barn födda 2014-2018, som...
Spela innebandy på Fair Play i höst
Spela innebandy på Fair Play i höst! Träningen riktar sig till barn i åldern...
Dags att anmäla sig till höstens bordtennisträning
Bordtennis är  en kul och cool sport som alla kan utöva. Träna  i någon...