Maja Radenkovic tog första UTR Pro-titeln
Nyheter
Maja Radenkovic tog första UTR Pro-titeln
Datum mars 4, 2023

Maja Radenkovic plockade fram sin bästa tennis i Dubai och vann sin första UTR Pro-turnering. I finalen slog Maja rutinerade Elena Teodora-Cadar från Rumänien i en tresetare med setsiffrorna 3-6, 6-1, 6-3.

– Känns helt fantastiskt att vinna! Nu har jag fått ett bevis på att jag spelmässigt håller en hög nivå. Det finns fortfarande massor att utveckla och det ser jag framemot att göra, säger Maja Radenkovic.

Fair Play-spelaren imponerade verkligen i Dubai och vann under sina två veckor där elva av tolv matcher. Första veckan kom hon tvåa i gruppen och föll mot slutsegraren. Andra veckan kom fullträffen.

– Jag visste att andra veckan skulle bli tuff och var mentalt inställd på det. I första matchen mötte jag en spelare som låg runt 500 i världen, den bästa spelaren rankingmässigt i vår grupp. När jag slog henne var det som en sten föll från mina axlar och självförtroendet blev bättre.

Och vilken avslutning Maja svarade för i turneringen. I semifinalen besegrade hon Cristina Dinu i en tresetare med 7-5, 4-6, 6-3. Rumänskan är rankad 304:a i världen och har totalt vunnit 23 singeltitlar och 25 dubbeltitlar på ITF-nivån.

– Jag hade två mål inför den andra tävlingsveckan, först att vinna gruppen och sedan att vinna semifinalen. Efter att jag hade lyckats med det så var jag ganska avslappnad i finalen. Jag siktade såklart på att vinna. Det är ju ettan man kommer ihåg, inte tvåan.

Elena Teodora-Cadar, rankad 403 i världen, väntade i finalen. Maja fick en tuff start men vände till seger.

– Segrarna mot Dinu och Cadar är mina två största segrar i karriären. Båda spelarna är äldre än mig och har mer erfarenhet, men jag spelade bättre än dem. Det kändes också som min fysik var bättre.

Nu är Maja i Monastir i Tunisien och spelar tre 15.000-dollarsturneringar.

– Jag fortsätter att hålla huvudet högt och litar på min process.

Tidigare nyheter
Schema sommartennis vecka 31
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 31 (måndag 29/7–fredag 2/8)....
Gratisträning för barn födda 2014-2018 – begränsat antal platser
Under vecka 32 har vi gratis träning i tennis för barn födda 2014-2018, som...
Spela innebandy på Fair Play i höst
Spela innebandy på Fair Play i höst! Träningen riktar sig till barn i åldern...
Dags att anmäla sig till höstens bordtennisträning
Bordtennis är  en kul och cool sport som alla kan utöva. Träna  i någon...