Nabil Badek ny tränare i Swedish Tennis Academy
Nyheter
Nabil Badek ny tränare i Swedish Tennis Academy
Datum november 18, 2021

Fair Play Tennisklubb förstärker organisationen. Nabil Badek har anställts som tränare och resecoach i Swedish Tennis Academy.

Fair Play TK gör en stor sportslig satsning med start hösten 2021. Cirka 5,6 miljoner kronor investeras i projektet under en treårig inledningsfas med fokus på Swedish Tennis Academy och nya internationella möjligheter för svensk elittennis. System Verifiction går in och stöttar satsningen tillsammans med Ström & Gulliksson och Stefan Edbergs Stiftelse. Med ökade resurser så väl ekonomiskt som organisatoriskt vill klubben skapa en förbättrad elitidrottsmiljö som ger motiverade spelare möjligheten att nå hela vägen till toppen. Tränarstyrkan i Fair Play TK har utökats med två heltidstjänster. Valdemar Holm har anställts för att utveckla de unga spelarna. Nu är även den sista pusselbiten på plats. Nabil Badek har påbörjat sin heltidsanställning som tränare och resecoach i Swedish Tennis Academy.

– Det känns fantastiskt bra att få börja jobba i Swedish Tennis Academy. Jag var på ett första besök i Malmö för några veckor sedan och fick ett mycket bra intryck av spelarna och klubben. Jag är väldigt motiverad och ser verkligen fram emot det här, säger han.

Nabil Badek är diplomerad tränare (DEJEPS) i det franska utbildningssystemet – ett system som är det mest omfattande och som av många anses vara världens bästa. 30-åringen har coachat en rad spelare på såväl ATP- som WTA-touren. Längst period jobbade han med amerikanskan Sachia Vickery, som bäst var rankad 73:a i världen. Nabil har rest världen runt med spelare i flera år och bland annat coachat under alla fyra Grand Slam-turneringarna och haft hand om spelare som vunnit 60.000-dollarsturneringar på damsidan. Senaste uppdraget var som tränare för Ekaterine Gorgodze. Tidigare har han även rest runt med juniorspelare på Tennis Europe-tävlingar och på ITF-juniortouren. Det är med andra ord en rutinerad tränare som har bred erfarenhet av att träna spelare på alla nivåer och i alla åldrar som nu tar klivet in i Swedish Tennis Academy.

– Nabils styrkor som coach är att han har en gedigen kunskap, i såväl teori som praktik, när det gäller tennisens teknik, taktik, fitness och mentala aspekter. Han har också en förståelse och ett engagemang för helheten och människan bakom tennisspelaren. Vi är naturligtvis jättenöjda med att vi har lyckats knyta till oss en tränare med denna internationella erfarenhet och kompetens. Det är precis vad vi behöver i vår organisation, säger David Gustafsson, sportchef i Fair Play TK.

I Nabils tjänst ingår att vara coach på internationella tävlingsresor.

– Vi kommer att erbjuda 24 internationella tävlingsreseveckor per år och spelare från alla klubbar är välkomna, säger Janne Immonen, klubbchef i Fair Play TK.

Tidigare nyheter
Anmäl dig till Förenade Bil Tennisskolemästerskap
Nästa tävling på System Verification Fair Play Stadion är klubbtävlingen Förenade Bil Tennisskolemästerskap som...
Finalplats för Bergevi/Veldheer i Kroatien
Filip Bergevi och dubbelpartnern Mick Veldheer stod för en riktigt bra turnering i Kroatien...
Anmäl dig till Kul-i-sommar på Fair Play
Häng med på Kul-i-Sommar (17-20/6 & 24-28/6), en vecka med massor av roliga sportaktiviteter...
Succé för 18-årslagen – dubbla SM-guld!
Fair Plays 18-årslag är svenska mästare 2024! F18-laget finalslog SALK med 3-1 i Ystad...