Nielsen tog ATP-titel i Tyskland
Nyheter
Datum maj 5, 2019
Frederik Nielsen och tysken Tim Pütz spelade sin första ATP-turnering ihop i veckan. Det slutade med succé. Paret lämnade München som segrare. I söndagens final i BMW Open besegrades Marcelo Demoliner, Brasilien/Divij Sharan, Indien, med setsiffrorna 6-4, 6-2.
– Jag hade tur att jag fick spela med en så bra partner som Tim. Vi har kul även utanför banan och tänker tennis på samma sätt, det var perfekt, sa Nielsen till ATP:s hemsida.
Dansken avgjorde finalen med en forehandvolley efter 64 minuters spel. Semifinalen mot Denys Molchanov, Moldavien/Igor Zelenay, Ryssland, blev tuffare. Nielsen/Pütz låg under med 3-8 i supertiebreaket och räddade två matchbollar innan de säkrade finalplatsen.
– När du ligger under med 3-8 och sedan har två matchbollar mot dig är du halvvägs hem. Att bara vara i final var en bonus för oss och sedan vinna titeln helt fantastiskt, sa Pütz.
Setsiffrorna i semifinalen skrevs till 6-3, 5-7, 11-9. Det dansktyska paret gjorde även en bra match i kvartsfinalen då toppseedade Austin Krajicek, USA/Artem Sitak, Nya Zeeland, besegrades i raka set.
Finalen i München var Nielsens 99:e dubbelfinal i karriären. Senast han vann en titel på högsta nivån var 2014 i Chennai då han kamperade ihop med Johan Brunström.