P18-laget klart för semifinal
Nyheter
P18-laget klart för semifinal
Datum februari 16, 2020

Fair Play TK:s P18-lag gjorde processen kort med Kungsbacka TK i kvartsfinalen i lag-SM. Trots bortabanor och ett massivt publiktryck emot sig, blev det vinster över hela linjen och storseger med maximala 6-0.
– En riktigt stark insats av samtliga spelare i vårt lag. Kom ihåg att Kungsbacka i förra omgången slog ut regerande mästarna GLTK, säger coachen Ulf Johnsson.
– Vi fick en smakstart med segrar i båda dubblarna. Sedan kunde alla fyra gå ut till singelspelet med vetskap om att två vinster till skulle räcka, poängterar han.

Det visade sig bli viktigt i en liten hall som nästan kokade över av entusiasm med en minst sagt högljudd publik som applåderade och skrek fram hemmalaget.
– Våra spelare hade stundtals en del svårigheter att hålla huvudet kallt, men lyckades samla ihop sig och vinna de viktiga bollarna, säger Johnsson.

Det var framförallt i set nummer två som det hettade till ordentligt på alla banor. Annars såg det inledningsvis ut att bli en bekväm resa till 6-0, då samtliga spelare i Fair Play vann första set siffermässigt lätt. Men påhejade av publiken kom Kungsbacka tillbaka och lyckades skapa både spänning och stämning i hallen. Ross Weibull på förstasingeln var den förste att slå in matchbollen. 3-0 till Fair Play. En stund senare avgjorde Olle Noltorp lagmatchen när han besegrade Samuel Börjesson. Bara sekunderna senare spädde Marcus Rydström på till 5-0 innan Jonathan Nordahl avslutade på fjärdesingeln med att vara den starkaste spelaren i ett spännande matchtiebreak. I semifinalen, som spelas 22 mars, ställs Fair Play mot segraren i matchen mellan Åby TK och Helsingborgs TK.

 

Tidigare nyheter
Stream Fair Play Cup by Zenniz Vintertour
Finaler i Fair Play Cup by Zenniz Vintertour 2023 Finaler, bana 5 Start 14.00...
Välkomna till Fair Play Cup by Zenniz 2023!
Fair Play Cup by Zenniz 2023 spelas 8-22 december på System Verification Fair Play...
Vi hälsar Lars Eklund välkommen till Fair Play!
Nu förstärker vi vår organisation och hälsar Lars Eklund välkommen som sportassistent. I sin...
Uppehåll i frukosttennis och damfredag
I dag körde vi sista frukosttennispasset och damfredag för i år. Sista lunchtennispasset är...