SM-succé – tre Fair Play-spelare överst på pallen
Nyheter
Datum oktober 7, 2017

Fair Play hade tre spelare med i dubbel-SM, alla tre lämnade Uppsala som svenska mästare. Filip Bergevi och Pablo Figueroa vann herrklassen. Mathilda Malm, som spelade med GLTK:s Marina Yudanov, segrade i damklassen. Under fredagen och lördagen spelades dubbel-SM – den andra tävlingen på årets vintertour. Pablo Figueroa, som vann den första vintertourtävlingen i Falun, tog andra raka när han i par med Filip Bergevi spelade hem herrklassen i Uppsala. Fair Play-paret finalbesegrade Daniel Appelgren/Linus Frost, Elfsborg Tennis, med 6-3, 7-6. Bergevi/Figueroa vann alla fem matcher i mästerskapet utan setförlust. Lika stabil dubbeltennis spelade Mathilda Malm och Marina Yudanov i damklassen. Malm/Yudanov besegrade Nelly Mezan/Leticia Temirhanova, Farsta TK, i lördagens final med setsiffrorna 6-3, 6-3. Tidigare på dagen skickade paret ut Olivia Alfredsson/Frida Soko, GLTK, ur turneringen. 6-1, 6-4 skrevs setsiffrorna till i semifinalen. Och gruppspelet gick som en dans. Tre segrar utan setförlust. Det var tredje året i rad som Fair Play-spelare hamnade överst på pallen i dubbel-SM. 2016 vann Pablo Figueroa och Daniel Windahl herrklassen. Emma Ek och Jönköpingsspelaren Adna Sofradzija tog hem damklassen. 2015 vann Cornelia Lister och KLTK:s Hilda Melander guld.