Succé för Cosmo och Noltorp i Båstad
Nyheter
Datum juni 28, 2019

Edit Cosmo och Olle Noltorp imponerade stort i Elite Hotels Next Generations Sverigefinal i Båstad. Edit vann dubbelklassen och kom tvåa i singel. Olle kom tvåa i singel och säkrade en plats i ungdoms-OS senare i sommar. I dubbel nådde han semifinal.

Det blev en riktigt lyckad Sverigefinal för Fair Play-duon. Båda spelade strålande tennis och gick till final i singel. Olle vann sin grupp i pojksingel 15 och förlängde segerraden i semin där Upsala TK-spelaren Jeiden Saidizand besegrades i en rysarmatch med 3-4, 3-4, 4-3, 2-4, 4-2. I onsdagens final blev det förlust mot Eldin Nokic, Åby TK, med 0-3 i set.

Finalisterna i klassen blev uttagna till ungdoms-OS som avgörs i Baku i slutet av juli.
Edit tog sig också vidare från gruppen efter tre stabila insatser. I semin i flicksingel 13 besegrades Tilda Larsson med 4-1, 4-2, 3-4, 4-1. Förstaseedade Bella Bergkvist Larsson, Väst, var starkast i finalen som också gick till fyra set. Edit föll med 1-4, 0-4, 4-1, 0-4.

Redan första tävlingsdagen avgjordes dubbelklasserna. Edit och dubbelpartnern Tilda Hessleryd från Helsingborg vann samtliga tre matcher och tog hem flickdubbel 13. I finalen besegrades Bella Bergkvist Larsson/Tilda Larsson med 15-13, 6-10, 10-4.

Olle spelade dubbel med Linus Olausson, Jönköpings TK. Paret inledde med seger i PD15 mot Ossian Hansson/Sean Ariel Maphosa, Norr, med 10-6, 11-9, men förlorade därefter en jämn semifinal mot förstaseedade Anton Häggberg/Jeiden Saidizand (10-5, 3-10, 3-10).