Svensson och Tauson tog hem vintertourklasserna
Nyheter
Datum december 21, 2018

Daniel Svensson och Clara Tauson vann Fair Play Cups vintertourklasser. Växjö TS-spelaren Daniel Svensson fick slita hårt för segern i herrklassen. I första omgången besegrade han klubbkamraten Adam Heinonen med 6-3, 6-1 men sedan väntade ett par tuffa matcher. Växjöspelaren vann både kvartsfinalen mot Miles Mahoney, Åhus TK, och semifinalen mot toppseedade Marius Ruzgas, ATL, med 7-6 i avgörande set. På övre halvan spelade ATL:s Wolmar Boris-Möller stabilt och slog Simon Birgerson, Karlskrona TK, Olle Sonesson Lidholt, Fair Play TK, och Stanimir Petrovic, IS Göta, i raka set på sin väg fram till final. Boris-Möller började torsdagens final bäst, men Svensson kom tillbaka och vann tresetaren med 1-6, 6-2, 6-1.

I damklassen imponerade Clara Tauson. Danskan tog sig till final efter segrar mot Frida Bostrand, Fair Play TK, Maja Radenkovic, Helsingborgs TK, och Hanna Schmidt-Axelsson, ATL. Finalen blev en heldansk uppgörelse. På andra sidan nätet stod Hannah Viller Möller som också spelade bra i turneringen. Tauson vann finalen med 6-1, 6-1 och ordnade en tidig födelsedagspresent till sig själv (fyller 16 år i dag). Det var andra året i rad som en danska vann damernas elitklass. Förra året hamnade Alisha Hussain överst på pallen. Hemmahoppet Cornelia Lister mådde inte bra och tvingades bryta semifinalen mot Viller Möller efter första set.