Tilde Jagare och Filippa Larsson svenska mästare
Nyheter
Datum november 4, 2021

Tilde Jagare och Filippa Larsson blev svenska mästare i Falun där JSM 18 och 21 avgjordes i veckan. Fair Play-spelarna möttes i flicksingel 18-finalen och den jämna matchen vann Tilde med 4-6, 6-4, 6-1. Båda tjejerna storspelade under veckan. Tilde, som var förstaseedad i klassen, vann fyra matcher på vägen fram till final där semifinalen mot Emma Persson, Lidköpings TK, blev den klart tuffaste drabbningen. 6-4, 4-6, 6-4 skrevs Tildes segersiffror till i den matchen. Filippa vann också fyra matcher, men fick slita hårt i två tuffa tresetare. I åttondelen besegrade hon Frida Weijerman, GLTK, med 4-6, 6-2, 6-4, och i semifinalen slog hon Ida Johansson, Umeå TK, med 3-6, 6-4, 6-2. Redan på onsdagen spelade Filippa och dubbelpartnern Felicia Bäck, Varbergs TK, hem dubbelklassen. I finalen besegrades Kramfors Tennis-duon Anna Gymnander/Gabriella Danielsson med setsiffrorna 5-7, 6-2, 10-3.

Samtliga resultat här.

Fair Play-final i JSM 18. Tilde Jagare besegrade Filippa Larsson i en tresetare.
Filippa Larsson lämnar Falun med två SM-medaljer. I par med Felicia Bäck, Varbergs TK, vann hon flickdubbel 18.