Tränarpresentation: Erik Lindskog
Nyheter
Tränarpresentation: Erik Lindskog
Datum februari 24, 2023

Namn: Erik Lindskog

Ålder: 44 år.

Tränar: Jag tränar grupper i tennisskolan och håller i lunchtennis en dag i veckan samt är tränare på läger, lovaktiviteter och i Beddingestrand på sommaren.

Tränaruppdrag: Mitt första pass som tränare gjorde jag som 18-åring. Det var kris på tränarfronten i klubben och de behövde en vikarie så jag kallades in. Jag minns att jag hade en damgrupp på bana 4. Visst kände jag press, men jag tror att jag gjorde ett bra jobb. Jag fastnade för tränarjobbet som var både kul och spännande. Efter inhoppet fortsatte jag som tränare och med tiden fick jag fler timmar på banan. När jag var i 30-årsåldern fick min dåvarande sambo jobb i Stockholm och vi flyttade dit. Jag jobbade som tränare i SALK och nästa klubb blev Ekerö TK där jag även var chefstränare under en period. Snart var jag tillbaka i Malmö och Fair Play igen. 2011 började jag jobba heltid i klubben.

Karriär som spelare:
Jag började spela tennis som sjuåring i Fair Play TK. Min pappa spelade mycket tennis under sin uppväxt i Karlstad och mina föräldrar tyckte att tennis var en idrott som passade mig. Jag höll inte på med några andra idrotter som ung utan det var tennis för hela slanten. Jutta Karlsson var min första tränare och därefter tog Ingrid Bessfelt över. När jag var i tioårsåldern började jag tävla. Inte mycket framgång då, men allt lossnade några år senare. Jag ska erkänna att jag som tävlingsspelare verkligen inte höll någon ”ATP-klass” som många andra i vårt tränargäng. Jag var framme i en final i Höllviksspelen och förlorade en jämn tresetare mot Jonathan Dalnoki, som också spelade för Fair Play vid den tiden. Under åren har jag deltagit i seriespel och det har blivit en del fina vinster.

Tränare som inspirerat dig:
Tränaren som har inspirerat mig mest är Dave Bandelin. Han var hård somt tränare men också rättvis och uppmuntrande. En tränare man hade respekt för. Jag måste också nämna Urban Ek, som precis som Dave var en tuff och bra tränare.

Tennisövning som du själv gillade som spelare:
Den klassiska två mot en-övningen. Två spelare möter en spelare, först till 15 poäng. Och så har jag alltid gillat matchspel, men en bra korgövning och teknikträning är aldrig fel.

Fritidsintressen:
Jag tycker om att tillbringa tid med min familj, spela golf på Bokskogens Golfklubb där jag är medlem och såklart motionera, bland annat på gymmet. Jag har dragit ner på antalet golfrundor efter att jag blivit pappa till Ted. Familjen är nummer ett nu och jag får nöja mig med fyra-fem golfrundor om året.

Tre saker du inte kan vara utan:
Min familj, resor och en bra film.

Beskriv dig själv som tränare:
En positiv och engagerad tränare som har bra kontakt med mina elever. Jag har stor variation på mina övningar och siktar alltid på att köra roliga träningspass.

Bästa tennisminne:
Jag jobbade som linjedomare under Swedish Open i Båstad 2005. Då fick jag se och döma legendaren Rafael Nadal. Det var ett coolt och härligt tennisminne. Ett annat trevligt minne var år 2015 då jag och min mamma var på Wimbledon och såg Roger Federer mot Daniel Evans på centercourten. Efter matchen blev det jordgubbar och bubbel på Henman Hill.

Se fler bilder på Instagram.

 

 

LÄS TIDIGARE PRESENTATIONER

 

 

Tidigare nyheter
Anmäl dig till Förenade Bil Tennisskolemästerskap
Nästa tävling på System Verification Fair Play Stadion är klubbtävlingen Förenade Bil Tennisskolemästerskap som...
Finalplats för Bergevi/Veldheer i Kroatien
Filip Bergevi och dubbelpartnern Mick Veldheer stod för en riktigt bra turnering i Kroatien...
Anmäl dig till Kul-i-sommar på Fair Play
Häng med på Kul-i-Sommar (17-20/6 & 24-28/6), en vecka med massor av roliga sportaktiviteter...
Succé för 18-årslagen – dubbla SM-guld!
Fair Plays 18-årslag är svenska mästare 2024! F18-laget finalslog SALK med 3-1 i Ystad...