Tränarpresentation: Stefan Hansson
Nyheter
Tränarpresentation: Stefan Hansson
Datum mars 31, 2023

Namn: Stefan Hansson

Ålder: 51 år.

Tränar: Jag tränar spelare i utvecklingsgrupperna.

Tränaruppdrag: Jag hade min första lektion som tränare på Fair Play Stadion 1988 och har inte varit i någon annan klubb. Jag har tränat spelare på alla nivåer; tennisskola, minitennis, vuxengrupper och tävlingsspelare. Under 17 år var jag även ansvarig för tennisen på Värner Rydénskolan. Det var ett samarbete mellan skolan och Fair Play TK som Emmanuel Morfiadakis drog igång. Han var rektor på skolan och ordförande i Fair Play TK vid den tiden. Men jag har jobbat med allt möjligt på Fair Play. Jag blev tidigt heltidsanställd men jobbade i början inte enbart som tennistränare utan hoppade in där det behövdes folk. Jag har varit receptionen och i vaktmästeriet, och bland annat hjälpt till att bygga kontor och shop i hallen. Under perioden 1996-2019 var jag minitennisansvarig i klubben.

Karriär som spelare: Det var faktiskt min syster som fick mig att börja spela tennis på Fair Play. Hon tränade med tävlingsgrupperna och hade Urban Ek som tränare. Jag började spela för jag tyckte tennis verkade roligt. Jag spelade regelbundet och på den tiden fanns Limhamns TK där spelare som inte tillhörde toppskiktet hamnade. Vi var ett gäng som tränade och hade jätteroligt där. Sedan började jag jobba som tränare och skadade samtidigt mitt knä, så någon storsatsning som spelare gjorde jag inte.

Tränare som har inspirerat dig: Min första tränare Istvan Marko. Han var från Ungern och var en helt fantastisk tränare med ett otroligt engagemang. Om jag inte minns fel var han en duktig friidrottare och han höll även i fysträningarna på Fair Play. När jag tittar tillbaka var vi rätt lika som personer. Vi gillade glädje och engagemang på våra träningar.

Tennisövning som du själv gillade som spelare: Jag har alltid varit extremt tävlingsinriktad. Det är bara att fråga min familj. Jag har svårt att ta förluster. På tennisbanan gillade jag poängspel i alla former, något som fortfarande sitter kvar. Jag gillar utmaningar och försöker att få barnen att gilla det också på ett bra och roligt sätt.

Fritidsintressen: Jag avvecklade min byggfirma förra året, men gillar fortfarande att bygga. Just bygger jag ett hus som vi ska använda som fritidshus, så det är mitt fritidsintresse för tillfället. Annars gillar jag att vara iväg med husvagnen och vara ute i naturen. Vi har varit tvungna att lämna huset för att jag ska kunna koppla av ordentligt. Är jag hemma håller jag alltid på med något.

Tre saker du inte kan vara utan: Familjen, hammaren och tennisracketen.

Beskriv dig själv som tränare:  Jag bedriver mina träningar med mycket glädje och engagemang. Det ska synas att vi tycker tennis är roligt och att barnen trivs på träningarna. Samtidigt är det viktigt med ordning och reda, men såklart med glimten i ögat. Jag tycker också det är härligt att se när spelarna utvecklas och når framsteg med sin tennis.

Bästa tennisminne: Inte lätt att välja för jag har så många roliga minnen. Davis Cup-matcherna som vi arrangerade tillsammans med andra Malmöklubbar tyckte jag var trevliga tillställningar. Jag har också varit iväg på minnesvärda träningsläger. Jag och Janne (Immonen) var till exempel i Tyskland med klubbens spelare. Det var väldigt trevligt och något jag minns med glädje. Mitt första träningspass glömmer jag heller aldrig. Allt började med att jag fick följa med på en klubbresa till Dragör. Vi turade fram och tillbaka och när vi klev av i Malmö igen var jag tennistränare. De övertalade mig under båtturen. Jag fick tre timmars träning på lördagar. När jag öppnade min tränarpärm såg jag att första gruppen bestod av fem tjejer i min ålder. Jag var extremt nervös, men träningen gick ganska bra.

Se fler bilder på Instagram.

 

LÄS TIDIGARE PRESENTATIONER

 

Tidigare nyheter
Spela innebandy på Fair Play i höst
Spela innebandy på Fair Play i höst! Träningen riktar sig till barn i åldern...
Maja Radenkovic avstängd
Maja Radenkovic har blivit avstängd för dopingförseelse. Antidoping Sverige har i sin utredning godtagit...
Grupper och tider intensivkurs 20 maj-14 juni
Grupper och tider intensivkurs 20 maj-14 juni. OBS! Preliminära grupper. Om ni ej hittar...
Tennis & padelresa till Mallorca – följ med Fair Play till Rafa Nadal Academy
Följ med Fair Play till Rafa Nadal Academy 18-22 september. Lägret på Mallorca riktar...