Ulf Persson ny tränare i Fair Play TK
Nyheter
Ulf Persson ny tränare i Fair Play TK
Datum februari 12, 2021

Ulf Persson förstärker Fair Play TK:s tränarteam. 51-åringen från Helsingborg kommer att träna spelare i tävlingsgruppen, på tennisgymnasiet och i Swedish Tennis Academy. Han kommer dessutom att vara lagledare för klubbens damlag i Elitserien och under seriespelet utomhus i Svenska Tennisligan.

Ulf har en lång och spännande tennisbakgrund. Som junior var han en stor talang och rankad etta i landet. JSM-guld, guld i lag-EM och JEM-brons i dubbel är några höjdpunkter på meritlistan. En axelskada satte dock tidigt stopp för spelarkarriären. I stället klev han in i tränarrollen och inledde sin tränarbana i Italien. Därefter följde ytterligare två uppdrag utomlands – som klubbtränare i Schweiz och som chefstränare i en tysk klubb. När Ulf återvände till Sverige föll valet på Helsingborgsklubben IS Göta Tennis där han under många år har varit en stor profil och jobbat med många duktiga juniorer, bland annat fyra Sverigeettor. Under tiden i Göta har han även varit hjälptränare på tennisgymnasiet i Båstad och jobbat med spelare som Isak Arvidsson (tidigare Davis Cup-spelare) och Hilda Melander (tidigare Fed Cup-spelare).

2018 blev Ulf uttagen i Svenska Tennisförbundets tränarteam – ett mentorsprogram under ledning av förre världstvåan Magnus Norman. Han har även haft ett antal tränaruppdrag för juniorlandslag både på flick- och pojksidan. Nu väntar nästa kapitel i tränarkarriären och jobbet i Sveriges största tennisklubb lockar.

– Jag tog detta hedervärda uppdrag då jag känner att det finns ett driv, en vilja, ett intresse i Fair Play att hela tiden utvecklas och bli så bra som möjligt. Det är extra spännande eftersom möjligheter ges att nå bortom Sveriges gränser och prova sina vingar på den internationella scenen. Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an uppgiften. Förhoppningsvis kan jag tillsammans med den välmeriterade tränarstaben vara en bidragande faktor till att varje spelare kan nå sin fulla potential och realisera sina drömmar, säger Ulf Persson.

– Vi är mycket nöjda med att knyta Ulf Persson till oss som tränare. Ulf samlade erfarenhet som spelare och tränare är imponerande och vi ser verkligen fram emot ett långsiktigt samarbete med spelarutveckling i fokus, säger David Gustafsson, sportchef i Fair Play TK.

Ulf kommer att börja sin heltidstjänst den 1 mars 2021.

Tidigare nyheter
Schema sommartennis vecka 31
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 31 (måndag 29/7–fredag 2/8)....
Gratisträning för barn födda 2014-2018 – begränsat antal platser
Under vecka 32 har vi gratis träning i tennis för barn födda 2014-2018, som...
Spela innebandy på Fair Play i höst
Spela innebandy på Fair Play i höst! Träningen riktar sig till barn i åldern...
Dags att anmäla sig till höstens bordtennisträning
Bordtennis är  en kul och cool sport som alla kan utöva. Träna  i någon...