Valentinsson klassegrare i Båstad
Nyheter
Datum juni 25, 2017

Efter femton intensiva tävlingsdagar är sista bollen slagen i årets Båstadtennis Corem Open. 981 spelare deltog i år och flera Fair Play-spelare nådde framgångar i turneringen. Oliver Valentinsson finalbesegrade Gabriel Enbom i pojksingel 18B och Frida Bostrand gick som ett år ung till semifinal i den tuffa flicksingel 16-klassen. I de äldsta dubbelklasserna dominerade Fair Play. Josefin Opitz och Hanna Schmidt-Axelsson vann flickdubbel 18 och Simon Wibler tog i par med Kalmarspelaren Adam Svensson hem pojkdubbel 18. Isak Mulder nådde semifinal i pojksingel 18A och Therese Ekdahl spelade dubbelfinal i den äldsta flickklassen.

Oliverny
Oliver Valentinsson besegrade Gabriel Enbom i PS18B-finalen.

Pojksingel 18B
Oliver Valentinsson slog klubbkamraten Gabriel Enbom i en jämn final. Setsiffrorna skrevs till 6-4, 6-4. Oliver spelade bra tennis och vann totalt sex matcher i klassen. Även Gabriel, som var åttondeseedad, fick ordning på spelet och tog ett par fina skalper på vägen fram till final.

FD18
Josefin Opitz och Hanna Schmidt-Axelsson tog hem flickdubbel 18.

Flickdubbel 18
Toppseedade Josefin Opitz och Hanna Schmidt-Axelsson pallade för trycket och tog hem segern i flickdubbel 18. Fair Plays Therese Ekdahl och Lidköpings Rebecca Ehn stod för motståndet i finalen. Opitz/Schmidt-Axelsson fick slita hårt för segern och vann finalen med 10-6 i avgörande matchtiebreak.

Fair Play-parets matcher:
Maja Radenkovic/Märta-Louise Söderberg, Helsingborgs TK 6-2, 7-5
Kvartsfinal: Malin Falk, Saltsjö Duvnäs TK/Tuva Lindsten, Elfsborg Tennis 4-6, 6-3, 10-4
Semifinal: Anna Leijon, KLTK/Sara Salemyr, SALK 6-3, 6-2
Final: Rebecca Ehn, Lidköpings TK/Therese Ekdahl, Fair Play TK 6-2, 4-6, 10-6

PD183
PD182
Simon Wibler och Adam Svensson vann pojkdubbel 18.

Pojkdubbel 18A
Simon Wibler segrade och Kalmar TK:s Adam Svensson spelade hem pojkdubbel 18A. Finalen mot Oliver Andersson, Huddinge TK/Nikola Slavic, Enskede LTK, blev en riktig rysare. Wibler/Svensson tappade första set efter tiebreak, tog hem andra med klara 6-1 och kunde senare säkra klassegern efter ett jämnt matchtiebreak (15-13).

Segerparets matcher:
Milton Jonsson, Falkenbergs TK/Gustav Nävarp, Helsingborgs TK 6-4, 6-2
Love Diedrichs/Ludvig Thornberg, Danderyds TK 6-4, 6-2
Kvartsfinal: Liam Hedlund, KLTK/Filip Tensing, SALK 7-6, 5-7, 10-7
Semifinal: Arvid Hjalte, Falkenbergs TK/Simon Yitbarek, Södertälje Pershagen TK 6-2, 6-4
Final: Oliver Andersson, Huddinge TK/Nikola Slavic, Enskede LTK 6-7, 6-1, 15-13

Pojksingel 18A
I pojksingel 18A vann Isak Mulder fyra matcher (Oscar Sohl, Ready Play TC, Linus Bergevi, Helsingborgs TK, Hugo Brungs, Norrköpings TK och Filip Von Friesendorff, Norrköpings TK) innan han fick ge sig mot SALK:s Filip Tensing i semifinalen. Förlustsiffrorna skrevs till 1-6, 6-7.

Flicksingel 16
Frida Bostrand radade upp toppmatcher och gick som ett år ung till semifinal i klassen. Hon besegrade bland andra tredjeseedade Maria Petrovic, Farsta TK, med 6-2, 6-1. Iasmina Aziz, Upsala Studenters IF, Smilla Kjaergaard, SALK, Louise Wikander, IS Göta Tennis, besegrades också i raka set innan slutsegraren Caijsa Hennemann, Ullevi TK, satte stopp för Fair Play-spelarens framfart i semifinal. Men det blev en lyckad turnering för Frida som i Båstad fick beskedet att hon är uttagen i det svenska lag som ska spela lag-EM.