Välkommen tillbaka till Fair Play TK, André Göransson!
Nyheter
Välkommen tillbaka till Fair Play TK, André Göransson!
Datum september 3, 2024

André Göransson byter klubb och är från och med 1 september Fair Play-spelare. Den 30-årige Davis Cup-spelaren och dubbelspecialisten är fostrad i Höllvikens TK sedan barnsben. Som med många framgångsrika spelare finns det flera aktörer som varit viktiga på vägen. Gymnasietiden spenderade André på RIG i Båstad, och därefter fortsatte hans tenniskarriär på University of California, Berkeley, där han haft sin bas fram tills nu då han flyttar tillbaka till Sverige och Malmö med sin fru.

– Det känns som rätt tid nu att flytta hem. Jag har stor kärlek till Sverige, känner mig väldigt svensk och har väl de senaste åren känt att det är dags att flytta tillbaka. Jag är skåning, uppvuxen i Höllviken, och har stora delar av min familj i den delen av landet, så Malmö känns som ett bra val, säger André Göransson.

Det är andra vändan i Fair Play TK för André som 2018 tog SM-guld med klubben. I finalen spelade han dubbel tillsammans med Frederik Nielsen när Upsala TK besegrades med 4-0. Nu flyttar André hem och kommer även förlägga sin träningsbas på Fair Play och Swedish Tennis Academy.

– Jag känner mig väldigt välkommen i Fair Play och trivs bra där. Jag har också många vänner i klubben.

I Fair Play återförenas han också med Filip Bergevi, som han gick på college tillsammans med i USA. Båda spelarna är uttagna i Davis Cup-truppen som möter Indien 14-15 september i Stockholm.

– Vi har följt varandra från och till i 20 år. Vi gick två år tillsammans på gymnasiet, fyra år på samma college, två år i Fair Play under senaste vändan och sedan har vi följts åt på touren. Det ska bli kul att vara i samma klubb som Filip igen.

André har tagit 18 dubbeltitlar i karriären och är just nu rankad 67:a i världen i dubbel. Som bäst har han varit 55:a i världen (april 2023). Senaste tävlingsframträdandet var i US Open där André och dubbelpartnern Sem Verbeek tog en fin skalp i första omgången och besegrade Jamie Murray (tidigare världsetta i dubbel)/John Peers (olympisk mästare i sommar). I andra rundan föll Göransson/Verbeek mot italienska paret Simone Bolelli/Andrea Vavassori.

Nu laddar han för fullt inför Davis Cup.

– Vi samlas på måndag kväll i Stockholm. Nu kommer jag att träna ett par dagar i New York sedan flyger jag hem till Sverige.

Vi hälsar André varmt välkommen tillbaka till Fair Play och önskar honom lycka till i DC-matchen!

Filip Bergevi och André Göransson. Foto: Linda Carlsson

 

Highlights Göransson/Verbeek mot Murray/Peers i US Open.

Tidigare nyheter
Annonsera i Fair Play Magazine – nytt nummer i december
Fair Play TK ger årligen ut ett nummer av Fair Play Magazine inför elitserien...
Fair Play-träffen – i höst får äldre chansen att testa tennis
Det är aldrig för sent att prova på världens bästa sport – tennis! Fair...
Kallelse till årsmöte
Härmed kallas alla medlemmar i Fair Play Tennisklubb till årsmöte måndagen den 14 oktober...
Välkommen tillbaka till Fair Play TK, André Göransson!
André Göransson byter klubb och är från och med 1 september Fair Play-spelare. Den...