Wendelken och Hennemann segrade i ITF-tävlingen
Nyheter
Datum januari 13, 2018
Harry Wendelken och Caijsa Hennemann följde upp segrarna i SALK:s ITF-tävling med nya titlar i Malmö.
– En bra start på året, säger Harry Wendelken efter finalsegern mot Gustaf Ström i EuroElite ITF Junior Malmö Open.
Den förstaseedade britten tog hem första set med 6-2. Ström kom tillbaka och kopplade ett grepp om andra set när han vid ställningen 1-2 tog tre raka game. Näsbyparksspelaren hade även ledningen med 5-3. Då svängde matchen igen.
– Andra set blev tuffare. Han spelade mer aggressivt samtidigt som jag blev passiv. Han var riktigt på gång. Jag är glad att jag lyckades ta mig samman och vinna, säger Wendelken, som vann finalen med 6-2, 7-5.
Titeln var Wendelkens andra på sex dagar. I söndags tog 16-åringen hem SALK:s ITF-tävling i Stockholm.
– Allt har varit perfekt. Jag gillar Sverige, det är ett fantastiskt land, säger han.
För Ström var det andra raka finalförlusten, men han har spelat bra under veckan och fått en flygande start på tävlingsåret.
– Den har varit bra, jag gick ju till final i SALK också. Finalen i dag var väl okej, lite passivt från min sida mellan varven, säger Ström, som laddade om snabbt och stunden senare spelade hem pojkdubbeln tillsammans med norrmannen Herman Höyeraal. 3-6, 6-1, 10-7 skrevs setsiffrorna till finalen mot Johan Garpered/Anton Örnberg.
Flickfinalerna spelades på fredagen. Caijsa Hennemann tog andra raka titeln i år när hon slog ryskan Ekaterina Vinnik med 6-2, 6-3 i finalen. Det var tredje året i rad som en svenska vann klassen. Förra året tog Alexandra Viktorovitch hem klassen och premiäråret 2016 segrade ATL:s Ida Jarlskog. Fair Plays Frida Bostrand var framme i kvartsfinal i klassen. Hemmahoppet föll mot Hennemann, 3-6, 2-6.
Amelia Bissett/Morgan Cross tog hem flickdubbeln. I den helbrittiska finalen besegrades Tiegan Aitken/Indianna Spink i en jämn tvåsetare med siffrorna 6-3, 7-6. Frida Bostrand och IS Götas Louise Wikander var framme i semifinal. Svenskorna föll mot Bissett/Cross i raka set.
Spelare från 17 nationer deltog i årets turnering som bjöd på högklassig tennis. Tävlingsledare Hussein FtouniJon Sigurdsson, Lina ÅkessonKonstantin Zasjadko (ITF supervisor) och Irmin Glavas (turneringens fysioterapeut) såg till att allt flöt på under veckan. Slutligen ett stort tack till alla spelare för en väl genomförd turnering.

psingel
Harry Wendelken besegrade Gustaf Ström i pojksingelfinalen.

fsingel
Caijsa Hennemann finalslog Ekaterina Vinnik i flicksingelklassen.

pdubbel
Herman Höyeraal/Gustaf Ström finalslog Anton Örnberg/Johan Garpered.

fdubbel
Morgan Cross/Amelia Bissett finalslog Tiegan Aitken/Indianna Spink.

fsingelhuss
psingelhuss
Singelfinalisterna tillsammans med tävlingsledaren Hussein Ftouni.

Pojkdubbel 18, semifinaler:
Johan Garpered/Anton Örnberg, Sverige-Arthur Barnabe/Raphael Bonnet Flores, Frankrike, 7-5, 6-3
Herman Höyeraal, Norge/Gustaf Ström, Sverige-Jim Hendrikx/Thijmen Loof, Nederländerna, 6-3, 6-2
Final:
Herman Höyeraal, Norge/Gustaf Ström, Sverige- Johan Garpered/Anton Örnberg, Sverige, 3-6, 6-1, 10-7

Flicksingel 18, semifinaler:
Caijsa Hennemann, Sverige-Erin Richardson, Storbritannien, 7-5, 6-2
Ekaterina Vinnik, Ryssland-Maria Bondarenko, Ryssland, 7-5, 6-1
Final:
Caijsa Hennemann, Sverige-Ekaterina Vinnik, Ryssland, 6-2, 6-3

Flickdubbel 18, semifinaler:
Amelia Bissett/Morgan Cross, Storbritannien-Frida Bostrand/Louise Wikander, Sverige, 6-0, 6-1
Tiegan Aitken/Indianna Spink, Storbritannien-Maria Budin/Erin Richardson, Storbritannien, 6-4, 6-3
Final:
Amelia Bissett/Morgan Cross, Storbritannien-Tiegan Aitken/Indianna Spink, Storbritannien, 6-3, 7-6