FAIR PLAY ON TOUR
Kajsa vann sex matcher utan setförlust i Ystad och finalslog Caijsa Hennemann med 6-1, 7-5.
Rinaldo Persson vann YSB Sommartour
Datum juni 20, 2020

Kajsa Rinaldo Persson imponerade stort i Ystad och vann sommartourturneringen YSB Open. I lördagens final besegrade hon Caijsa Hennemann, Ullevi TK, med 6-1, 7-5.
– Inför den här turneringen kände jag att jag inte kunde förvänta mig för mycket. Jag gick med tanken att spela enkelt och jobba mig in utifrån det. I finalen spelade jag helt okej i första set. Jag gick in för att börja lugnt och trappa upp det efterhand. Jag kände att jag fick styra så som jag ville och jag fick de flesta bollar exakt så som jag ville ha det. Jag har inte mycket att klaga på, sa Kajsa till tennis.se.

Stora delar av den svenska tenniseliten kom till start i turneringen med 150 000 kronor i prispengar. Kajsa plockade fram sitt bästa spel på Saltsjöbadens tenniscenter och vann alla sex matcher utan setförlust. I poolspelet slog hon bland andra Sverigetvåan Mirjam Björklund, SALK, med 6-4, 6-3.

Även Cornelia Lister spelade bra. Fair Play-spelaren kvalade in och förlorade bara mot Hennemann i poolspelet. I matchen om tredjepris blev det seger mot Jacqueline Cabaj Awad, Smedslättens LTK, med 6-2, 4-6, 6-2.

Fair Play hade två spelare med i herrturneringen. Dragos Madaras och Filip Bergevi tog sig vidare från kvalet och hamnade sedan i samma pool tillsammans med Elias Ymer, SALK, och Jonathan Mridha, Solna TK. Dragos vann en jämn ”klubbmatch” mot Filip med 1-6, 7-5, 10-7 och besegrade Mridha i raka set. Sverigetvåan Ymer blev en för tuff uppgift, så Fair Play-spelaren fick spela match om tredjepris på lördagen. Dragos föll mot Karl Friberg, Solna TK (0-6 ,4-6) och slutade fyra i herrklassen.

 
Tidigare blogginlägg
Tilde Jagare tvåa i XL Bygg Open Vintertour
Tilde Jagare stod för en riktigt bra insats i vintertourturneringen i Borås och kom...
Dubbelfinal för Emma Lindh i Bergen
Tävlingsresan till Norge blev lyckad för Emma Lindh. I Stavanger vann hon en dubbeltitel...
Segrarna i Öresundsserien
Första omgången av Öresundsserien för barn & ungdomar är färdigspelad. Här är pristagarna:  ...
Veljko Korunoski klassegrare i Hässleholm
Veljko Korunoski blev klassegrare i Norra Skåne Cup i Hässleholm. Veljko vann pojksingel 16...